Blogul, oglinda personalităţii fiecăruia?

     Unii îşi deschid blog pentru a face bani, alţii îl folosesc ca pe un jurnal online, alţii îl folosesc în scopuri publicitare, pentru a-şi promova un produs, magazin şi-aşa mai departe, alţii scriu proză, poezii, alţii au blog din simplul fapt că le place să scrie.

     Indiferent care ar fi scopul creării unui blog şi indiferent de ce subiecte tratează respectivul blogger, personalitatea acestuia iese la iveală. Poate că nu sută la sută, dar pe-aproape.

     Blogurile de ştiri, informare

     În general, cei care care utilizează blogul cu scopul de a informa, nu o fac gratis. Şi nu e de condamnat. Cine ar fi prost să informeze publicul fără a primi ceva în schimb? Aşadar, la bloggerii care informează, vedem tot felul de bannare şi reclame Adsense.

     Dacă informează cu ştiri şi altele, asta nu însemană că nu îţi poţi da seama ce fel de om e blogerul respectiv. Calităţile, defectele şi felul său de a fi, reies fie din modul în care scrie scrie ştirea, fie din părerile pe care le are despre ştirea respectivă, fie din răspunsurile pe care le dă cititorilor şi poate reies chiar din felul cum arată tema şi aspectul blogului.

     Blogurile tip jurnal

     Bloggerii care deţin un asemenea jurnal, probabil că arată cel mai bine ce fel de personalitate au, intenţionat sau neintenţionat.

      Blogurile muzicale

     Acele bloguri în care autorul postează melodii şi versuri de melodii, am întâlnit asta adesea la blogurile de folk, poate pentru că folkul se bazează pe poezie. Şi aici, personalitatea iese bine la iveală, din răspunsurile la întrebările şi comentariile cititorilor, din starea pe care o ai tu ca cititor al blogului său, din melodiile şi versurile postate.

     Am dat doar trei exemple, dar sunt foarte multe feluri de blogging din care reiese personalitatea fiecărui blogger. Blogul oferă utilizatorului posibilitatea de a fi el însuşi, pentru că nu are de ce să se teamă, nu are de ce să îi fie jenă şi-aşa mai departe.

     Eu recunosc că prin intermediul blogului de cele mai multe ori sunt eu cu-adevărat. Asta nu înseamnă că în realitate nu sunt aşa. Dar aici nu există nicio sfială. Şi probabil aşa se întâmplă cu toţi care folosesc blogurile, indiferent de scopul creării.

     Mai sunt de părere că toţi ar trebui să avem câte un blog, aşa am afla mult mai multe despre prietenii sau viitorii prieteni.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s