Ce dimensiune trebuie să aibă articolele de pe bloguri?

M-am săturat să văd întrebarea asta, pe care toţi blogării şi-o pun la un moment dat.

Unii sunt de părere că trebuie să scrii un articol stufos, pentru că, în felul acesta, transmiţi tot ce trebuie transmis, fără a sări o informaţie importantă. Alţii sunt de părere că ce e mult strică. Cititorul se plictiseşte şi nu continuă să citească. Deci trebuie scris scurt.

Nu mi se pare corectă nici prima variantă, nici cea de-a doua. Nu trebuie să îţi impui să scrii articole de mărimi mici sau de mărimi mari. De exemplu, dacă vrei să spui ceva simplu, care nu necesită prea multă descriere, de ce ai încerca să lungeşti articolul? Dacă ai foarte multe de spus şi trebuie neapărat să fie lung, de ce să te chinui să-l micşorezi şi să sari peste informaţii importante?

Am văzut blogări indignaţi pentru că Zoso scrie foarte scurt. Nimic mai fals, am văzut la Zoso articole stufoase, pe care le-am citit şi nu m-am plictisit. Dacă ştii să aşezi un articol lung astfel încât cititorul să nu se plictisească, acesta va citi până la final. Poate că cele mai multe dintre articolele lui sunt de mărime mică, dar este şi normal. De ce ar sta să descrie şi să întoarcă pe toate feţele o simplă ştire? Vă place Dan Diaconescu? Daţi pe OTV!

E simplu – Mărimea articolelor nu trebuie stabilită. Scrii cât ai nevoie.

2 responses to “Ce dimensiune trebuie să aibă articolele de pe bloguri?

  1. Depinde ce inseamna lung. N-o sa citesc niciodata un articol de peste 2000 de semne sa zicem. Dar de ce ar scrie cineva asemenea articole intr-unul? Pentru a mentine interesul si a nu plictisi, e mult mai usor sa faci un articol lung pe parti… Azi publici o parte, maine sau peste cateva zile partea a 2-a, etc.

  2. Da, e buna ideea cu un articol pe mai multe parti. Bine, mai e ceva – Daca cititorului nu i-a placut prima parte, probabil nu o va citi pe a doua :d

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s