Cerşetori şi naivitate #2

     Sper să nu iasă un serial despre cerşetorii care nu merită nici banii şi nici măcar atenţia noastră.

Ţigăncuşa intră în metrou, cu o faţa tristă, specifică cerşetorilor. Cu un puradel în braţe, cu unul de mână şi cu unul care alerga prin vagonul metroului, cerând bani, de la fiecare câlător, într-un mod tupeist, ţigăncuşa îşi croi drum printre oameni. Nu se îndură nimeni să scoată nici un leu, excepţie făcând un domn, care îi oferi copilului slobod o pungă cu pufuleţi, începută. Ţigăncuşa întoarse capul, să vadă ce avere a primit puradelul slobod, dar, ghinion: erau pufuleţi. Cu o uitătură haină şi plină de dezamăgire, luă puradelul de mână şi îl smuci afară din vagon, căci metroul oprise în staţie. Domnul generos murmură ceva şi ridică din nas, nemulţumit de uitătura şi de gestul nesimţit al ţigăncii.

Nu-ţi trebuie prea multă minte să hotărăşti că nu trebuie să faci mulţi copii dacă n-ai casă şi masă.

Recapitulare. Femeie fiind, neavând casă, neavând haine, neavând după ce să bei apă şi singurul lucru care te face să stai lângă mascul, aflat în aceeaşi situaţie ca şi tine, e că el fură mai mult şi are pe ce să ia pâine şi ţigări. De ce ai face copii? Nu am zis copil, atenţie, copii. N-am înţeles niciodată de ce oamenii de genul ăstora dau naştere la cât mai mulţi plozi, apoi cerşesc şi se plâng de viaţa grea pe care o au. Şi, pe lângă asta, sunt nemulţumiţi că le dai mâncare. Bani, tată, că ţigările nu se iau pe pufuleţi.

În speranţa că duduia din metrou e abonată la blogul meu prin RSS sau că statul român va interzice „punerea pe făcut plozi” a ăstora de o pun de-un sex neprotejat când rămân fără ţigări. Sau în speranţa că, măcar tu, care citeşti aici, nu vei mai da bani gunoaielor.

Reclame

One response to “Cerşetori şi naivitate #2

  1. 😆 Nu ştiu de ce, da’ cred că duduia a „uitat” să se aboneze la blogul tău.. Iar de interzis făcutul pe bandă rulantă a plozilor.. tot o speranţă deşartă.. Naivi cu inimă bună, vor exista mereu. Pe asta se şi bazează probabil, susnumiţii, când uită să mai oprească producţia..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s