Seriozitate

Seriozitatea e o trăire (comportare), de cele mai multe ori falsă, în care intră un om. Dacă starea de seriozitate este creată voluntar, omul respectiv vrea să pară ori credibil, ori interesant.

Serioşii care vor să pară interesanţi sunt cei care mai au puţin şi te înjură pentru că ai facut o glumă. Nu contează dacă gluma e bună. Cum de ţi-ai permis s-o spui? Ar mai putea fi cei care se cred cumva şefi; au un aer superior, privesc de sus şi ţi se adresează ca şi când ai fi un subaltern. În general sunt oamenii care cred despre toţi ceilalţi că sunt nişte „papagali” şi nu au nimic de spus.

Serioşii care vor să pară credibili, de obicei se încadrează şi la serioşi care vor să pară interesanţi. Dar pot fi şi alţii. De exemplu cei care se ghidează după nişte învăţături greşite, cu prejudecăţi de căcat şi care cred că „în viaţă reuşeşti numai în costum”. Şi uite aşa l-am citat şi pe Chirilă.

În oricare gen s-ar încadra, majoritatea serioşilor e una arogantă, parşivă şi plină de prejudecăţi. Mesajul meu pentru această majoritate e simplu: MUIE!

Şi, în final, ceva de ţinut minte, de la Cioran: „O fiinţă serioasă este un animal ce îndeplineşte condiţiile de om…

Anunțuri

One response to “Seriozitate

  1. Frumos spus!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s