Dragi părinţi,

Vă scriu aceste rânduri în speranţa că, pe viitor, veţi avea grijă ca odraslele dumneavostră să nu mă mai înjure de morţi şi să nu-şi mai bage puţulica prin acest blog. Adică, cum să vă zic eu vouă, când îi lăsaţi la calculator, interesaţi-vă şi pe ce siteuri intră. Ştiu, ei vă spun că se joacă jocuri Barbie şi X-Man, dar, de fapt ei caută porn, xxx şi câteodată teme pentru şcoală.

Mai verificaţi ca odraslele dvs. să nu mai caute compuneri despre Paşte pe internet, pentru că doamna învăţătoare nu vrea teme copiate. Ea vrea să vadă ce scrie plodul dvs. nu ce scriu alţii pe interneturi. Că de interneturi e sătulă ca de… hai să nu fiu mai nesimţit decât dvs.

Fără simpatie,
un blogger!

PS: Muie vouă!

Şi-acum să trecem la lucruri mai serioase. Vine Paştele iar acest post a fost luat cu asalt de către pulifrici de clasa a treia sau a patra maximum, care înjură ca la uşa cortului, pe motiv că nu au găsit compunerea bună. Am şters zeci de comentarii. Înţeleg să iei un referat de pe net, dar o compunere?

Eu am învăţat să scriu cât de cât corect prin compuneri. Stăteam de la 12, când veneam de la şcoală, până seara. Făceam o propoziţie de 5 ori, până îmi plăcea cum sună. Şi îmi ieşea ceva foarte mişto, câteodată hazliu, pentru că le scriam EU, cu mintea de copil prost şi amuzant, iar învăţătoarea aprecia asta. Ăia care veneau cu compunerile făcute de părinţi o sugeau aiurea, că nici de citit nu prea nimereau, normal, dacă nu o făceau ei…

Pe vremea aia nu aveam calculatoare, deci maximum puteau să te ajute părinţii, care mai nimereau câte o virgulă între subiect şi predicat şi un cuvânt interesant, pe care învăţătoarea îl depista imediat. În clasa a 8-a, când un coleg mai înstărit îşi luase calculator, mă mai duceam pe la el să ne jucăm, iar a doua zi povesteam la tot cartierul despre prietenul meu şi calculatorul lui.

Revenind la subiect, cât de greu e să-ţi întrebi plodul ce teme are şi să nu-i dai voie la calculator până nu le termină? Nu ştii ceva? Mă întrebi pe mine, că de-aia te-am făcut.

Încă o dată, muie!

Reclame

4 responses to “Dragi părinţi,

  1. ma distreaza ce calculator mare e in fotografie…nici pentinum 1 nu era asa gigant:))

  2. Cand eram mica, si ma trezeam dis-de-dimineata sa plec la scoala era un calvar. Dupa atata chin ce aveam de indurat pret de 4-5 ore, ma intorceam acasa cocosata de greutatea ghiozdanului, si dichisita cu zeci de teme. La matematica eram doldora de exercitii si probleme, la istorie si geografie aveam cate un capitol de invatat, deoarece a doua zi d-na profesoara avea sa imi dea lucrare pt evaluarea cunostintelor. Si, in sfarsit limba romana. Da, acolo aveam „doar cateva” exercitii de gramatica, ce se intindeau pe doua pagini, iar la final, o compunere, in care sa ne jucam cu imaginatia primita de la Doamne-Doamne, si cu subiect greoi de altfel. Intr-un tarziu, ma apucam de rezolvarea temelor. Incepeam cu ce era mai greu, si anume cu matematica. Terminam acolo, terminam si de invatat. Mai aveam compunerea la romana. Ce era sa scriu pe vremea aia? Dupa 2 pixuri golite de pasta, tot ce imi doream era sa ma ajute careva, sa-mi dea mura-n gura cum s-ar spune. Intr-adevar, singura solutie era reprezentata de parinti, din moment ce calculatoarele erau un lux atunci.
    Probabil astea sunt motivele pt care copiii din ziua de azi cauta teme deja facute. S-au saturat si ei saracii de atata scris si invatat. De ce sa mai puna domnisorii de ei osul la treaba?

  3. Andreea L.

    ar fi bine ca ăsta să fie singurul motiv, cantitatea de teme primite. dar nu ştiu de ce mie săracii aceştia sătui de scris şi învăţat mi se par nişte leneşi care preferă să câştige vreo 2 ore de cs cu un copy paste.

  4. sunt frumoase,dar nu e ceea ce-mi trebuie mie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s