Alejandro, Fernando şi Roberto

Alejandro, Fernando şi Roberto nu sunt trei nume aşa, ori care, cum ar fi Horea, Cloşca şi Crişan, ca să mă fac înţeles, pentru toţi, voi, aştia, care sunteţi inculţi şi n-aţi auzit de jagardeaua de melodie semnată Lady Gaga. Deci ăştia trei indivizi, de fapt sunt unul singur, din câte am înţeles eu. E ceva complex. E greu de explicat şi niciodată n-o să înţelegem noi, muritorii de rând, cum n-o să înţelegem niciodată cum Dumnezeu e, în acelaşi timp, Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh.

Melodia se numeşte doar Alejandro şi o puteţi audia aici şa. Trebuie să fii fumat bine şi ai şanse să o înţelegi perfect. Dar să încercăm un comentariu pertinent, serios, ca la carte:

Pentru a-şi arăta cu tărie iubirea faţă de Fernando, care de fapt e trei deodată, artista a ales nişte nume din telenovele, pentru că, nu-i aşa, unde poţi găsi nişte nume mai potrivite decât acolo? În prima strofă, duduia îi mărturiseşte lu’ Nea Alejandro că ea chiar nu mai poate să fie cu el. O lovitură dură primită de Alejandro, ca un gol primit în minutul 93′ la Campionatul Mondial, aş putea spune. În strofa a doua, duduia este prezentată cu mâinile în buzunare, pentru că a ascuns dragostea acolo, cică. Chiar nu mă gândeam că şi-a ascuns dragostea în altă parte decât în buzunar, mai ales dacă e şi rupt, dragostea chiar poate fi atinsă la propriu.

În continuare duduia îi mărturiseşte, printr-o metaforă pur şi simplu minunată, lui Alejandro, acest Dumnezeu al telenovelelor, că îl iubeşte atât de fierbinte precum Mexicul. Vine şi refrenul, în care duduia le spune lui Alejandro şi lui Fernando să nu îi strige numele şi că nu este iubita lor, de fapt a LUI, că e unu singur. Brusc, duduia nu mai vrea săruturi şi atingeri, vrea doar o ţigară şi o alergătură. Ca dracu, cum se sucesc şi femeile astea… Până la urmă îi spune şi celei de-a treia personalitate, lui Roberto, să nu îi strige numele.

În această capodoperă este prezentă şi cifra magică, trei, formată din cele trei personalităti: Alejandro, Fernando şi Roberto. Putem deduce, deci, că este o operă fantastică, având în vedere cifra magică, trei, şi lupta dintre bine şi rău, dintre iubire şi ură (nepăsare).

Şi, de final, un punct de vedere: eu aş fi ales alte trei nume: Ronaldo, Rivaldo şi Robinho, de exemplu. Aşa ar fi putut câştiga şi câţiva indivizi din rândul microbiştilor. În rest, noi să fim sănătoşi şi muie la toţi trei, da’ 10 lei la şofer, vorba Cheloolui.

Anunțuri

7 responses to “Alejandro, Fernando şi Roberto

 1. da`poate alexandro asta era schizofrenic ma..avea alter-ego-uri.e 3 in 1 :))

 2. Unforgiven

  Chiar ieri am auzit in fata blocului 3 fetite de 10-11 ani cantand refrenu’ de la aceasta „opera de arta”. Caat o sa mai dureze? Cam la 2/3 luni apare cate-o melodie din asta care spala mintile unora. De ce sa mai ascultam muzica de calitate daca nici asa nu intelegem nimic din ea?… mai bine fredonam cate un „Alejandro”. :-j

 3. @Chucky: Tripla personalitate! :))
  @Unforgiven: nu intelegem noi arta, sa nu ne mai chinuim, zic! 😀

  Don’t call my name, don’t call my name, Roberrrrrto! :))

 4. :))) esti criminal !!

 5. Unforgiven

  @Snapto: Da :))… noi e inculti, Gaga si fanii ei e destepti si pricepe arta. Trist! :-<

 6. Pingback: Au învins Jose Armanzii | snapto's blog

 7. E mare curentu’ asta cu Lady Gaga, nu mai zic ca multora le place foate mult……………… Mie unul mi se pare cumplit de oribil ce urmeaza sa mai scoata o melodie gen „Alejandro pe manele cu scene porno”….:))=))

  Pffffff ce sa mai invete copii din ziua de azi din asa ceva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s