Naţionala analiştilor

Noi nu avem nimic în România. Nu avem parlamentari, nu avem vedete, nu avem artişti şi nu avem fotbalişti. De fapt nu prea avem nimic. Aşa, dacă stăm să vorbim între noi, românii, avem vedete cât cuprinde, avem fotbalişti foarte talentaţi, avem multe. Treaba e când ne întâlnim cu străinii şi ne dăm seama că noi nu prea avem nimic.

Cum să ne calificăm noi la vreun turneu final, când noi nu batem Albania? Deja ar trebui să gândim gen „Dacă ne ajută Dumnezeu, am putea obţine un egal cu Luxemburg”. Şi eu cred că suntem în stare, că doar suntem români. Am văzut astă-seară o echipă de albanezi milogi, care cerşeau faulturi, trăgeau de timp şi aruncau mingea în faţă. Am văzut o echipă pe care nu aveai cum să nu o baţi decât dacă jucai cu toţi jucătorii într-un picior şi legaţi la mâini. Şi, cu toate astea, au reuşit să obţină un egal cu noi. Suntem egali milogilor.

Suporterii s-au grăbit să-i ceară demisia lui Răzvan Lucescu, de parcă el e de vină că nu are ce jucători să cheme la naţională. Şi, colac peste pupăză, Dorin Chiotea, analistul de la GeSePe a găsit vinovatul principal: Rădoi. Da’ dom’le, Rădoi e de vină, că prea are figuri; ce zice el că jucătorii sunt de vină şi că ar trebui să-şi asume greşelile făcute, când el a greşit la gol? Ba chiar aduce aminte şi autogolul de la Middlesbrough, când Rădoi nu a fost căpitanul care i-ar fi plăcut lui. N-am înţeles ce relevanţă au toate astea.

Nu înţeleg cum poţi să te iei de un jucător ca Rădoi, care se duce în faţă să le potrivească mingea pe şut domnişoarelor fotbaliste, ca să înfigă mingea în aţe? Cum poţi să te iei de un jucător care îşi rupe picioarele şi se dăruieşte pe teren fie că joacă pentru Steaua, fie că joacă pentru Al Hilal, fie că joacă pentru echipa naţională? Cum poţi să te iei de un jucător care nu are figuri, nu se droghează, nu umblă noaptea prin cluburi de căcat, cu bombe sexy celulitice, cum se poartă la fotbaliştii români? Poate ne spune domnul Dorin Chiotea cum e posibil.

Dintr-o echipă de cizme, care nu joacă nimic, să alegi să vorbeşti de rău tocmai despre unul dintre cei mai importanţi, sau poate chiar cel mai important jucător, doar pentru că nu-ţi place de el, e grav. Să ceri demisia unui antrenor, care nu are ce să selecţioneze dintr-o ţară cu fotbalişti prinţi, umblători după blonde tunate şi fotbalişti drogaţi, umblători după dame ieftine, iar e grav.

Odihneşte-te în subsolul clasamentului, naţională dragă, că n-ai cu cine!

Anunțuri

3 responses to “Naţionala analiştilor

  1. Nu poti sa zici ca e de vina cineva anume pt situatia asta… toti sunt vinovati,de la Lucescu jr.care selecteaza echipa dupa nepotisme, pana la jucatori,ca doar nu e vinovat Lucescu,ca nu joaca aia bine,el e de vina doar ca nu a facut selectia potrivita…totusi mai sunt romani talentati,artisti,la parlamentari nu ma bag,ca nu ma pricep, dar nu sunt vazuti,nu au loc de ”vedete”.Se merge pe pile,nepotisme, relatii,asa nu ai cum sa realizezi ceva.Legat de meciul asta,trebuiau convocati anumiti jucatori pentru a le creste cota,totul e o mafie… cand o sa se renunte la chestiile astea murdare,o sa se auda si de Romania ca avand talente

  2. @Sido: pai aia e, afara se vede ce promovam. Si noi nu promovam nimic bun, deci n-avem nimic bun. De aia care nu sunt promovati (artisti, fotbalisti etc.) nu aude nimeni nimic, deci nu exista.

  3. Oare nu se poate schimba asta,sa fie promovati si cei cu adevarat talentati??

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s