Cronică de derby

Eternul derby

Meciurile dintre Steaua şi Dinamo se vor numi derbyuri în orice condiţii. Chiar şi dacă, la un moment dat, una dintre cele două echipe va evolua în liga secundă. Sigur, unii dintre super mega analiştii de pe la televizor vor contrazice asta, ofuscaţi ori că ţin cu alte echipe, ori că cele două echipe nu sunt în fruntea clasamentului, ori că sunt ei nemulţumiţi de evoluţia lor. Şi nu e aşa. Nu e aşa pentru că, indiferent de poziţia ocupată în clasament de cele două echipe şi indiferent de perioadele slabe prin care vor trece, Steaua şi Dinamo vor juca întotdeauna motivate maximum una împotriva celeilalte. Jucătorii vor da totul şi la fel şi suporterii. E mândria aia de a bate adversarul etern, care există şi în afara stadionului, din păcate la propriu.

Să ne batem pentru nimic!

Întotdeauna derbyurile dintre Steaua şi Dinamo încep cu bătăi înainte de meci. Bătăi între aceşti ultraşi neînţeleşi, care întotdeauna au dreptate şi întotdeauna nu sunt ei de vină. Nu o să încep acum să mă prefac şocat de comportamentul ultraşilor din peluze, că asta se întâmplă de zeci de ani, nu e nimic nou. Observ doar logica lor, care le dictează să se bată pentru nimic. Sunt precum elevii de grădiniţă care se iau la bătaie pentru că nu pot explica al cui penar sau al cui stilou este mai frumos. Doar că ultraşii folosesc echipe de fotbal şi au ceva ani mai mulţi.

Meciul din teren

După meciurile din afara stadionului a început şi meciul propriu-zis. Un meci pe care Dinamo l-a început cerşind faulturi şi penaltyuri, cea mai controversată fază fiind cea a lui Torje, care cade la marginea careului. La reluare se vede clar cum Torje are contactul cel puţin cu 25-30 cm în afara careului. Să nu mai spunem că şi-a lăsat piciorul în spate, cum fac atacanţii leneşi. Din fericire pentru Steaua, Torje s-a ales cu un cartonaş galben pentru simulare.

A venit golul Stelei dintr-o fază fără controverse. Mai târziu Dinamo întoarce scorul din două penaltyuri clare, prima dată un henţ penibil al lui Apostol iar a doua oară un fault clar al lui Tătăruşanu. Pe final apare o nouă fază controversată, la care steliştii au cerut penalty dar nu s-a dat, în condiţiile în care Mărgăritescu face marcaj ţinându-şi adversarul de tricou şi punând mâinile pe el, în jurul gâtului.

Steaua a dominat tot meciul dar Dinamo a învins, că aşa e în fotbal.

sursă foto: sport.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s