Unde au dispărut houserii?

Mă frământă întrebarea asta de nu pot să mai dorm noaptea. Mai că aş lua câteva guri de furadan, de supărare. Unde-s, frate, houserii? Parcă i-a înghiţit pământu’ dintr-o dată. Păi e frumos aşa? Ieşi tu din casă, nu tu freze de struţ, nu tu muzici băngănite în tramvai, ba chiar n-am mai auzit pe nimeni să vorbească gen cu „gen”, decât pe mine când sunt atât de plictisit încât vorbesc cu „cu@y3”, „boss” şi alte sm3k3ryy.

De tot n-au dispărut, asta e clar, că unii dintre ei s-au ofticat în urmă cu ceva timp, când am scris eu despre Gay Liberty Parade. Deci pe net au mai rămas câţiva. Oricum, houserii sunt speciile cele mai slabe din lume. Trecători ca o manea sau ca o modă primăvară-vară dintr-un anumit an. Cum să dispară aşa odată? Păi, de ani de zile, manelistul a rezistat, hip-hoperul la fel, rockerul la fel etc. Doar houserul a dispărut. De fapt sunt sigur că nu a dispărut aşa oricum. Probabil a migrat fiecare unde a simţit. Cei mai mulţi sunt acum hipsteri cu eşarfe şi pălărioare şi ascultă căcatu’ ăla de muzică brit-pop sau aşa ceva; nu mă pricep, sunt ignorant.

Preferam mai mult houserii decât gogii ăştia hipsterişti cu băşini de intelectuali. Aveam şi eu cunoştinţe houseriste într-un timp, dar la un moment dat ştiu că îmi ziceau că nu mai e cool houseul, că e cool tranceul sau minimalul, apoi că tranceul e pentru ghei şi că minimalul e pentru pastilaţi, că denebeul e mişto. Nici ei nu ştiau ce e mai cool de fapt şi ascultau ce dicta unu’ mai cu coaie că e mişto. Dar, oricum, nu erau atât de enervanţi cum sunt eşarfiştii pălăriorişti. Houseriştii (minimaliştii) „o ardeau” pe la TNB în grupuleţe de câte cinci-şase pulifrici/pulifrice şi te măsurau din cap până în picioare când ieşeai din pasaj la Universitate. Dacă n-aveai haine cool se pişau pe tine imaginar şi strâmbau din bot real. Acum, la dracu, migratorii ăştia noi „o ard” numai prin centrul vechi. N-ai loc să bei o bere că dai de pseudo-intelectualii ăştia băşiţi.

Cred că am găsit şi motivul pentru care nu mai există picior de houser prin oraş: au crescut pulifricii, frate. Păi oamenii s-au angajat, lucrează, sunt oameni serioşi, cum să mai fie struţi? Acum s-au dat pe stil intelectual. Şi-au lăsat bărbiţa să crească, şi-au pus eşarfa la gât şi pălărioara în cap şi hai s-o ardem bengos şi în aroganţe de corporatist intelectual, care ascultă muzică aleasă cu grijă, astfel încât să nu mai fi auzit nimeni de trupa respectivă.

– Ce muzică asculţi, coi?
– Trupa x! (de care n-a mai auzit nimeni, pentru că-s prea tari ca să se fi auzit de ei)
– Cine-s ăştia, că n-am mai auzit de ei?
– Pff… Eşti praf, cum să n-auzi de ăştia? Sunt bestiali!
(Şut în coaie, poc!)
– Te pup, salut!

One response to “Unde au dispărut houserii?

  1. Frate daca unuia ii place house,lasa-l sa asculte house.:)) Daca asculti house nu inseamna ca esti manelist.In ultimul timp se denatureaza rau de tot si brandurile si tot.De exemplul faza cu BMW-urile (cea mai intalnita).Nu e de kkt sa ai un BMW si nu esti cocalar.

    Eu unul ascult Vocal Trance.

    Voie buna.!

    P.S.Nu trebuie sa ne lasam influentati de imaginea distrusa probabil de niste retardati care eschiveaza intre genuri si firme (armani,d&G)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s