Merge Dumnezeu la discotecă?

Doamnelor şi domnilor (că domnişoare n-am găsit; glume de autobază), transmitem în direct de pe forumul crestinortodox.ro, unde am nimerit întâmplător, căutând ceva pe goagăl.

Am găsit acolo-şa, pe forumu’ ăla acolo-şa, nişte forumişti de care putem să ne râdem aici-şa, pentru că sunt foarte haioşi. Şi citez eu acuma din ce a zis un forumist creştin, cu frică de Dumnezeu:

windorin:

„- Parinte, este rau a merge la discoteca?
– Daca si acolo te poti ruga si nu te tulburi intru nimic, nu este pacat sa mergi. Oare nu este si acolo Dumnezeu?!”

Mi’a ramas in minte acest minunat raspuns. Nu de putine ori ma lovesc de niste raspunsuri pe care le simt straine de Ortodoxie, insa nu sunt in masura sa sustin un raspuns ca norma ultima. Cred insa ca nu este pacat a merge acolo, ci pacat este doar a te desparti de Dumnezeu. Prin urmare, masura fiecaruia poate sa ii dea voie sau nu sa mearga in astfel de locuri.

Discoteca si cluburile de muzica. Voi cum vedeti lucrurile?

Acum, na, poate voia şi omu’ să se ducă în discotecă, să nu mai râdă prietenii săi păcatoşi de el. Şi cum s-a gândit el aşa, să iasă cu ei, l-a lovit conştiinţa că discotecile sunt lucrături diavoleşti, făcute să ademenească tinerii. Cum n-a putut să gândească singur, a găsit rezolvarea în forumu’ ăsta, creştin, sfinţit, cu oameni curaţi. Şi ei ce-au făcut, i-au dat de l-au julit. Sau, i-au zis-o de i-au stricat seara.

Un anume andrei25 îi spune:

Daca parintele a spus asa ceva, nu stie ce spune. Cum sa fie Dumnezeu in discoteca? Nu va amagiti!

I-a stricat seara la om, sigur!

Da’ părintele ăla oare a gândit ce a spus când i-a zis credinciosului că nu e păcat să meargă în discotecă dacă se poate ruga şi nu se tulbură acolo? Păi cum să nu te tulburi când vezi asemenea donşoare? Dacă să zicem că o duduie d-asta cu fustă de-o palmă, ar veni la credinciosul respectiv şi i-ar zice „Eşti drăguţ! Ce zici, vrei să mergem în baie să ne-o punem, că am băut grav şi am chef de alte alea?”. Bineînţeles, după spusele părintelui, credinciosul ar trebui să reacţioneze în felul următor: „Domnişoară scumpă dragă, îmi pare rău, dar consider că ai consumat o cantitate însemnată de alcool şi mintea îţi este puţin cam mult tulburată! Apoi ar trebui să-i citeze un verset (gen Luca, patru cu cinşpe). După care să se roage pentru mântuire şi pentru iertarea păcatelor ei, fapt care ar face-o pe donşoara cu chef de, hai să zicem „împreunare” (copirait Gigi), să plece şi să-i zică un „Fă-ţi o labă, tristule!”.

Apoi, părintele l-a mai întrebat pe credincios „Oare nu este şi acolo Dumnezeu?”. Bre, părinte, păi crezi matale că Dumnezeu umblă prin Bamboo şi Fratelli cu Bience şi Botezaţi? Cum bre, să fie Dumenezeu la curvăsăraie? Acolo e lucrătura diavolului clar, deci n-are cum să fie. Da’  eu tot vreau să cred că părintele a fost om bun şi a zis astea doar ca să îl lase pe băiat să vadă şi el el o ţâţişoară şi să se zbenguie pe două-trei melodii „cum se poartă”, fără ca acesta să se simtă în păcat.

Da’ nu mai bine îi zicea dom’ părinte o filosofie mai de Rahova-Ferentari aşa? – „Du-te, fiule, că ce-i frumos şi lu’ Dumnezeu îi place!”.

Anunțuri

9 responses to “Merge Dumnezeu la discotecă?

 1. hai ca m-ai facut sa rad :)))
  ca de fiecare data…
  „ce-i frumos, si lui Dumnezeu ii place” :))

 2. nu mai blasfemia atat!si eu sunt adolescenta si inteleg tinerii si lucrurile astea,dar nu ai nici un drept sa iei aici in ras vorbele unui preot!pe mine nu m-ai impresionat cu nimic din textul asta nici macar nu m-ai facut sa rad.am intrat din greseala cautand ceva si nici nu mai intru alta data.

 3. @vero: hai, te rog io sa mai intri! promit ca te impresionez!

 4. am mai intrat o data ca sa iti zic ca nu ai cu ce sa ma impresionezi!

 5. ^ Ti-ai incalcat cuvantul, deci ai mintit. O sa te pedepseasca Dumnezeu.

 6. te mai intreb ceva asa doar din curiozitate…tu crezi in Dumnezeu?

 7. E subiect interminabil. Cred si nu cred, dar in niciun caz nu cred in ala din Biblie.

 8. inteleg,atunci fiecare cu parerile lui.

 9. Nu stiu daca merge la discoteca, dar sigur este teledependent! Vizitati: http://www.facebook.com/fanclub.gregoriodurumania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s