Sărbătorile la români

Urările

Nu ştiu cum e în alte părţi, dar la români cred că se fac cele mai lungi şi penibile urări de Crăciun. Nu te sună omul tot anul, nu te întreabă dacă eşti bolnav, nu ştie nimic de tine şi îţi trimite, fix de Crăciun, un sms pe care te plictiseşti să-l citeşti pentru că e prea lung şi plin de clişee. De ce nu pot românii să spună doar „Crăciun fericit, Gigele!”?

Şi e enervant. E enervant pentru că tu oricum ştii că ţi-a trimis sms-ul respectiv doar ca să-ţi demonstreze că are bun simţ şi că „aşa se face”. E enervant mai ales când primeşti urări copiate de pe net. Cum or gândi ăştia care copiază sms-uri de pe net ca să le trimită? „Bă, io sunt atât de prost încât nu ştiu ce îi doresc ăluia de vreau să-i fac urări, ia stai să copiez eu un sms de pe net. Ia uite, ăsta e cu rimă, pfoaaa, îl dau gata dacă i-l trimit!”.

Dar nu mai spun despre urări, pentru că am mai făcut asta aici: acum doi ani şi acum un an.

Colindele

Colindele noastre sunt cele mai triste melodii din lume. Nu cred că avem vreun colind care să fie vesel. Colindele românilor sunt ca şi filmele: dramatice, pe care să plângi şi să suferi, după care poţi să intri liniştit în depresie. Dacă românii ar lălăi puţin mai mult colindele alea, ele ar deveni ceva gen manele. Şi mai avem cerşetorii de prin tramvaie, care sughit când cântă, în loc să inspire, care te binedispun atât de tare încât ai vrea să cobori şi să mergi pe jos vreo zece staţii.

Mâncarea

Românul e animalul care va băga în el, de Crăciun şi de Revelion, cât n-a băgat în tot timpul anului, pe motiv că „aşa se mănâncă de sărbători”. Românul va umple spitalele, căzut în comă alcoolică, pe motiv că „o dată pe an e Crăciun şi Revelion”. Nu contează că nu are bani nici de hârtie igienică, românul se va împrumuta la cunoscuţi pentru a avea vagoane de mâncare de sărbători, mai apoi plângându-se că sărbătorile l-au lăsat lefter şi cu datorii.

Crăciun fericit!

Reclame

8 responses to “Sărbătorile la români

 1. Happy Hanukkah!!!

 2. Paşte feri’!

 3. Sarbatorile au devenit la noi mult prea comerciale.Toata lumea face mancare,multa,de parca ar putea manca mai mult decat incape in ei… Chiar ma gandeam,unde e criza??cand magazinele sunt pline,nu mai sunt cosuri la supermarket,toate cosurile sunt pline,cozi interminabile… Multi dintre noi sarbatoresc,dar nu stiu ce,pentru multi conteaza pretextul de petrecere…s-a vazut de 1 Decembrie cand i-au intrebat un reporter pe cativa romani ce sarbatoresc ei, si nu stiau, iar acum din nou i-a intrebat care e diferenta dintre Paste si Craciun,si nu stiau…
  http://www.youtube.com/watch?v=6R9wjwg-m_s&feature=player_embedded ia de te uita si te minuneaza de prostia romanilor

 4. Pai, na… Nu conteaza ce sarbatorim atat timp cat bem si mancam.

 5. Din pacate asa s-a ajuns

 6. :)) De-acord ! Eat till you dieee ! groh groh =))
  And what about Jesus ? Intr-adevăr s-a uitat semnificația zilei de 25 Decembrie. Copiii o să ajungă să creadă ca Rudolf e Mântuitorul.

  Și da, ai dreptate.Maj. urărilor sunt pur de fațadă.
  Acuma îți vin la ușă tot felul de chestii , care-ți cântă 2 lulele 3 surcele si așteaptă să le dai bani…

  Ca sa o citez pe mama ” nu mai e cum a fost odată ! ” nu pentru că aș știi cum a fost odata, însă am auzit multe povești frumoase care- pe lângă altele – mă fac sa-mi doresc să mă fi nascut acum vreo 200 de ani.

  Noroc !

 7. Craciun fericit, Ioana! Rudolf fie cu noi toti! :))

 8. Sarbatori Fericite si un an nou mai bun!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s