O idee de promovare pentru artişti

Străinii sunt în faţa noastră cu mult, la orice. Şi ne doare asta. Ne doare atât de tare încât ţipăm, ne înjurăm, devenim frustraţi, încercăm să dăm vina pe orice pentru insuccesul nostru. De gândit şi de muncit mai puţin. Noi cântăm bine, muncim mult, dar lumea e rea, nu vede talentul nostru şi ne scuipă.

O greşeală a artiştilor nu prea cunoscuţi (care cântă, că la ei mă refer) este că nu ştiu să se promoveze. E cât se poate de logic că dacă nu ştii să te promovezi lumea nu ştie de tine şi prin urmare eşti nimeni pe lume. Faci degeaba ce faci. Şi nu poate să spună nimeni că în anul 2011 nu ai cum să te promovezi chiar şi fără bani prea mulţi. Există aparate foto care filmează HD, există posibilitatea să poţi să îţi înregistrezi nişte piese în casă care să se audă mult mai bine decât se auzeau acum nu ştiu câţi ani în studiouri profesioniste. Şi cel mai important, există youtube!

Americanii nu prea cunoscuţi aşa se promovează. Şi reuşesc să bată marii artişti ai lumii în vizualizări pe youtube. De exemplu, băiatu’ ăsta, a făcut un cover după Briney Spears la câteva zile după ce Spears postase melodia respectivă pe canalul său de youtube. Ce a reuşit el să facă? Păi Spears are 2,927,412 vizualizări în timp ce Kurt are 2,157,402. Cum a ajuns el să fie atât de vizualizat? Păi, simplu – Pe lângă faptul că omu’ chiar are talent şi cântă bine, el îşi postează coveruri după piese foarte cunoscute la scurt timp după ce acestea au apărut. Şi uite aşa lumea caută melodia respectivă şi dă de el. Melodia este dată din prieten în prieten şi aşa mai departe. La ora asta Kurt are 664.721 de abonaţi. Adică dacă el postează acum un videoclip nou, 664.721 de oameni vor fi anunţaţi că el a postat.

Şi, ca să vă convingeţi că nu e nevoie de mari scule ca să te poţi promova pe youtube, avem aici un exemplu viu:

Pe fata asta o cheamă Tiffany Alvord, are 309.574 de abonaţi, iar la videoclipul de mai sus are peste un milion şi jumătate de vizualizări. Adică cam câte vizualizări avea Perversu de pe Târgu-Ocna când îl promova toată România. Cu ce s-a promovat ea? Cu o chitară şi cu un aparat foto.

Deci, de ce nu ne ştie şi pe noi lumea? Nu avem bani şi lumea e rea, nu?

Anunțuri

One response to “O idee de promovare pentru artişti

  1. Tipa chiar canta foarte bine 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s