Mucosul Picasso

Tramvaiul 41, penultima frontieră.

Un copil, pe la vreo şapte-opt ani, maximum nouă (nu şasă), cam durduliu, stă plictisit pe scaun şi priveşte pe geam. Scoate limba, din când în când, în semn de relaxare şi nepăsare. Dacă ar fi să-mi dau cu părerea despre el, aş spune că va deveni gibonul cu tricoul sumes deasupra burţii, care mănâncă seminţe la scara blocului, fluierând gagicuţele de pe stradă, semn clar de bărbăţie.

Pe scaunul din spatele lui, o femeie prost îmbrăcată, pe la vreo cincizeci de ani, se comportă la fel ca el, doar că nu scoate limba. Copilul îşi bagă limba unde-i e locul, în semn de pregătire, pentru că un tsunami japonez stă să lovească din nările şi gura lui. Puştiul strănută cu putere în palme iar apoi se şterge pe geamul tramvaiului, cu aceeaşi nepăsare. Femeia rămâne şi ea nepăsătoare, admirând soarele de afară. Copilul simte că ţeava i-a rămas înfundată, aşa că mai bagă un deget în nas. Scoate şi el ce poate şi începe să lucreze pe geam la o creaţie pe care până şi marii pictori ar fi invidioşi.

Femeia rupe tăcerea şi începe să-i povestească prima dată despre un bătrân din bloc, care are o geantă, cu care te loveşte dacă te cerţi cu el, iar în geantă are un ciocan. Apoi despre doi bărbaţi dintr-o decapotabilă, care au ieşit la citez „şaptezeci de grade minus”. Puştiul nu este captivat absolut deloc, iar femeia îşi aprinde o ţigară în tramvai, de consolare, că doar mai era o staţie până la capăt.

PS: Poate vă era dor, că nu mai zisesem de mult timp de 41.

Reclame

2 responses to “Mucosul Picasso

  1. Traim in Romania,nu ma mai mira nimic

  2. am zis, nu ne mai facem bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s