Toată lumea să apeleze la Japonia

Natura le-a dat japonezilor de i-a julit. I-a julit rău şi ei chiar au muncit foarte mult la ţara aia. Dacă ar fi să citez dintr-un clasic în viaţă, aş spune că le-a dat restart la server. Şi, în vremuri ca acestea, oamenii trebuie să-şi scoată la iveală ipocrizia. Toţi arată că le pasă, în cele mai penibile moduri. Unii au făcut, din hârtie, nişte gâşte jumulite, numite Origami, pe care vor să le trimită prin Facebook. Alţii au făcut, tot pe Facebook, o pagină la care oamenii pot da „like”, în semn de sprijin pentru Japonia.

Toate lucrurile astea sunt mai mult o bataie de joc decât un sprijin. Trebuie să fii foarte cretin încât să crezi că dacă faci o pagină, în care idioţii pământului dau „like”, ajuţi cu ceva Japonia. Adevărul e că arăţi foarte mare solidaritate faţă de japonezi dacă, în timp ce ei mor pe capete, în Tsunami-uri şi cutremure, tu te zgârmi în cur şi dai „like-uri” pe Facebook. I-ai ajutat maximum!

Dar asta e natura omului, să fie ipocrit. Când unul puternic cade, ceilalţi îi arată că sunt solidari, că le pasă şi că ţin cu el. Doar ca să dea bine la ceilalţi, în cele mai multe cazuri. Şi, evident, Romania nu putea să lipsească din ecuaţie. Mediafax spune că cel puţin 49 de ţări, printre care şi România, vor să ofere asistenţă Japoniei. Sună ca un banc, mie aşa mi se pare. Cum poate o ţară, care e îngropată în datorii şi în general e vai mama ei, să ajute o Ţară ca Japonia? Cu ce? E ca şi când i s-ar dărâma casa lui Bill Gates şi eu m-aş băga să-l ajut.

În rest, e bine că lumea e solidară.

Reclame

3 responses to “Toată lumea să apeleze la Japonia

  1. mai, tu prea esti intelept si nu de alta, dar esti inca tanar. la batranete ce-o sa mai faci? ai dreptate cu facebook, eu oricum nu inteleg reteaua asta de socializare, dar cu romania care n-are cu ce s-ajute japonia n-ai. putem sa le trimitem macar niste alimente, ca ai vazut ca n-au. in astfel de momente, orice gest bun conteaza. cred ca si bill gates s-ar bucura daca te-ar vedea pe-acolo, la carat moloz moka, nu ca n-ar avea cu ce sa-si plateasca salahorii, dar cand esti la ananghie, te bucura orice suflet care e langa tine si suferinta ta.

  2. Eu cam merg pe principiul „daca nu am pentru mine nu ma apuc sa dau la altii”. Si nu pentru ca nu vreau sa fac un bine, ci pentru ca sunt multi altii mult mai in masura sa ajute. Poate gresesc, dar asa ma gandesc eu.

  3. Pingback: Ce s-a întâmplat pe www.snapto.eu în 2011 | snapto.eu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s