Cititorii întreabă #1: Oul sau găina?

Am hotărât ca vinerea să fie ziua în care răspund întrebărilor. Aşa că, în fiecare vineri, voi răspunde la una, două sau chiar poate trei întrebări. Depinde de numărul lor şi depinde de cât de lungi sunt răspunsurile mele. Prima întrebare sună aşa:

Adrian Mateescu: Cine a aparut primul: oul sau gaina?

Dragă Adrian Mateescu,

Îţi mulţumim că ai trimis această întrebare pe adresa redacţiei noastre (sanchi) şi o să încercăm să te lămurim în rândurile care urmează. Vreau să încep prin a observa că întrebarea ta este una foarte complexă, la fel fiind şi răspunsul de altfel. Situaţia poate fi privită din două puncte de vedere:

1. Cel al credincioşilor

Conform Vechiului Testament, Dumnezeu a creat tot ce a vrut muşchiul lui, prin dorinţele muşchiului său numărându-se şi găina de care ai întrebat tu. Cred cu tărie că Dumnezeu este mult mai inteligent decât unu’ care ar gândi „Ia, frate, să fac un ou, să văd cum iese puiu din el”. Mai ales că n-avea cine să-l clocească, că Dumnezeu nu e găină. Deci, din acest punct de vedere, Găina a apărut prima.

2. Cel al oamenilor de ştiinţă

Trebuie să apreciezi, dragă Adrian Mateescu, că am luat legătura cu cei mai buni oameni de ştiinţă, pentru a ne informa cu privire la subiectul pe care l-ai adus tu în discuţie. Explicaţia lor a fost una foarte logică: E foarte simplu – după ce au dispărut dinozaurii, în urma unor procese chimice şi biologice, nişte larve s-au transformat în ouă din care au ieşit pui vii. Aceşti pui au crescut, au făcut sex care a constat în violarea puilor femelă de către puii mascul, după care puii femelă au făcut alte ouă, pe care le-au clocit, dând naştere la alţi pui vii. Şi tot aşa, procesul repetându-se chiar şi în zilele noastre. Din acest punct de vedere, după cum cred că ţi-ai dat şi tu seama, prima oară a fost oul.

Redacţia snapto.eu îţi mulţumeşte că i-ai folosit adresa şi speră că te-a lămurit complet. Te mai aşteaptă cu întrebări şi probleme la care nu găseşti răspunsul.

Următoarea întrebare vine din partea lui „iCs” şi sună cam aşa: De ce iubim femeile? Fiţi pe fază vinerea viitoare şi aştept în continuare întrebările, subiectele şi problemele voastre! Băgaţi aici, nu vă sfiiţi!

Reclame

2 responses to “Cititorii întreabă #1: Oul sau găina?

  1. Mihai Alexandru

    Bibliografie pt „De ce iubim femeile”: M.Cartarescu, „De ce iubim fememile” 😉

  2. Comsa Nicolae

    Cum sa opresc o gaina din clocit?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s