Bacalaureat 2011: Nu e nimeni de vină

Astrele sunt de vină pentru tot ce se întâmplă. Mercur e retrograd în casa a şaptea, probabil. În rest, elevii învaţă, învăţământul din România e logic şi totul e perfect.

Mă amuză felul în care toţi analiştii şi ştiriştii de pe la televizor se arată şocaţi de faptul că anul 2011 a fost un dezastru pentru bacalaureat. Nimeni nu înţelege de ce la foarte multe licee gradul de promovare este ZERO. E amuzant cum elevi, profesori, directori şi chiar miniştri dau vina unii pe alţii pentru acest lucru. Cine e de vină?

Elevii

Motivul pentru care elevii au obţinut rezultate dezastruoase pare destul de simplu: n-au învăţat nimic. Mereu am zis că dacă bacalaureatul s-ar da pe bune, mai mult de jumătate dintre elevi ar pica. Şi acum s-a dat cam pe bune, din căte văd. Oricât ar încerca să dea vina pe profesori, pe gradul de dificultate a subiectelor sau pe nu ştiu care ministru, e clar că elevii s-au bazat mereu pe copiat şi prin urmare nu s-au pregătit. Uite că acum n-a mai mers cu copiatul.

Profesorii

Profesorii sunt de vină doar în cazul în care elevii au note foarte mari în timpul anului, iar la proba de la bacalaureat, la aceleaşi materii, nu au note de trecere. Dar dacă un elev are cinci pe linie la matematică şi pică la bacalaureat, nu prea mai e vina profesorului. Se vede clar că elevul respectiv nu învaţă. Eu, de exemplu, aveam o profesoară foarte bună la matematică, dar nu învăţam nimic. Dacă aş fi picat examenul de bacalaureat nu era vina ei că nu m-a interesat pe mine materia şi nu am vrut să învăţ.

Gradul de dificultate a subiectelor

Ăsta e motivul elevilor în fiecare an: subiectele au fost grele. Aşa s-a întâmplat şi când am terminat eu liceul. Ăia care au luat note mici se plângeau că subiectele au fost grele. Şi înţeleg când cineva se plânge de matematică, dar la limba română erau subiecte pe care cred că le-ar fi putut rezolva şi oligofrenii.

Sistemul de învăţământ

Sistemul de învăţământ din România este reflectat perfect de situaţia de la bacalaureat din 2011. Când te uiţi la numărul de promovaţi şi la notele din 2011 vezi sistemul de învăţământ din România. Şi aş avea o intrebare logică pentru ăia de sus: De ce trebuie să dea examen la biologie un elev care a făcut liceu mate-info? Dacă ei n-au putut să facă un sistem logic de examinare, ce pretenţii să ai de la elevi? La urma urmei, ambele părţi fac acelaşi lucru: dau vina pe cine prind.

România, te iubesc!

Anunțuri

5 responses to “Bacalaureat 2011: Nu e nimeni de vină

  1. Ia sa faci si un articol cu „Licenta RAU 2011” ca notele astea sunt trase la sorti, baga-le-as mortu’ in casa!

  2. Dar de admiterea la liceu nu zici nimic ?

  3. Dar vrei sa auzi prostie si mai mare? Aia care au luat bacu au depus contestatii, se credeau prea destepti, iar apoi dupa contestatii i-au picat! Cat de prost sa fii? De asta ce mai zici?

  4. @Alex M.: Nu cred ca intereseaza pe cineva 😀
    @Melisa: Idem ^
    @Elia: Tipic romanesc: „Au profesorii ceva cu noi…” Ei de fapt invata pe rupte si nu sunt apreciati la adevarata lor valoare.

  5. Chestia cu bac la bio pt profil mate-info nu e un capat de tara, nu sunt obligati elevii sa dea la bio, au de ales intre chimie/fizica/bio/info la proba respectiva…in plus pt unii chiar e o varianta convenabila, aceeasi materie e ceruta si la admitere la putinele facultati care mai aplica metoda asta, la medicina de exemplu; nu prea se inghesuie profilu de uman sa dea admitere la fizica dupa ce a facut 4 ani de japoneza sau latina…daar, intr-adevar tot mecanismul e defect, de la manualul de instructiuni, mod de lucru si functionare…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s