Ritualuri idioate: botezul

Noi, românii, avem un defect gigant – suntem superstiţioşi. Nu, nu suntem un popor credincios, noi suntem doar superstiţioşi şi proşti. Proşti grămadă.

Respectăm o sumă de ritualuri penibile fără a ne pune o întrebare atât de simplă: DE CE? Babele merg duminica la biserică, de ce? Ca să bârfească. Bine, dar pot face asta şi la scara blocului. Oricum Dumnezeu e peste tot. După cum se ştie urăsc tradiţiile şi ritualurile. Despre nunţi am scris aici, despre cununii aici, iar acum vreau să zic urât despre botezuri. Botezul este ritualul grotesc prin care unui copil i se dă un nume în urma scufundării acestuia într-un vas imens plin cu apă. Nu o să înţeleg niciodată de ce un copil abia venit pe lume este supus unui chin care certifică primirea numelui. Ce căcat, după ce că respectivul copil primeşte un nume, fără voia lui (gest egoist), pe care va fi nevoit să îl poarte o viaţă, mai trebuie să se şi chinuie? Şi nu, nu sunt ironic absolut deloc, e cruntul adevăr.

Şi, ca să vedeţi căt de idiot şi periculos este ritualul numit botez, să urmărim imaginile de mai jos, în care un copil nou-născut este la un pas de a muri, pentru că un idiot cu barbă voia să-l boteze. Nu o să înţeleg de ce botezul necesită scufundare (periculoasă pentru un nou-născut) şi nu s-ar putea face altcumva mai puţin periculos, de exemplu să se stropească.

http://www.stirileprotv.ro/lbin/video_embed.php?media_id=60526799&section=2&video_section_id=

Şi, ca bătaia de joc şi prostia să meargă mai departe, ce zice popa când familia bebeluşului intră în panică? „Eh, n-aveţi credinţă!”. Cum, mă?! N-am credinţă?! Pai ia să-l înec eu pe fi-tu, să vedem cât de credincios eşti tu! Cum ar fi să-l ţinem pe popa cu capul în apă sfinţită vreo trei ore, să vedem dacă are credinţă. Păi ori eşti fan Dumnezeu, ori nu mai eşti…

Reclame

2 responses to “Ritualuri idioate: botezul

  1. daniel lucescu

    Inca un mare idiot.Mai sunteti multi?

  2. Mai sunt, mai sunt… stai linistit, ca nu esti in minoritate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s