Şah mat unei superstiţii

Dacă românii au superstiţia numită religie, măcar să-i dăm şah mat.

Există şi o disciplină numită „religie”, studiată în şcolile din România. După părerea mea ar fi cam cea mai nefolositoare. O dată pentru că nu are legătură cu nimic din ceea ce ar trebui învăţat în şcoală, a doua oară pentru că oamenii sunt de religii diferite, a treia oară pentru că religia e un lucru pe care îl respecţi/trăieşti/accepţi doar dacă vrei şi nu te poate obliga nimeni să faci asta şi lista poate continua, dar mai avem şi alte lucruri de făcut.

Federaţia Naţională cică a făcut o propunere: ca şahul să devină o disciplină obligatorie în şcoli. Bineînţeles că asta nu se va întâmpla niciodată, pentru că noi nu avem nevoie de discipline care să dezvolte minţile copiilor. Noi avem nevoie de discipline care să ne înveţe cum să fim superstiţioşi şi cât mai uşor de manipulat de către oricine. De ce să se distreze copiii printr-o metodă educativă şi să nu adoarmă în continuare la poveşti cu şi despre oameni imaginari?

http://www.stirileprotv.ro/lbin/video_embed.php?media_id=60527092&section=3&video_section_id=

Şi aşa mai mult de jumătate dintre disciplinele studiate în şcoli şi licee sunt degeaba, aşa că eu mi-aş dori de exemplu ca şahul să fie introdus în locul uneia, de exemplu în locul religiei. Ar fi şah la disciplinele nefolositoare, iar următoarea mutare ar putea fi mat. Dar şi matul ăsta e cam greu de dat…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s