Farmece şi vrăjitorii

Există două feluri de oameni: oameni normali şi oameni care cred în blesteme, farmece, vrăjitorii şi alte superstiţii de om idiot şi neevoluat. Cei din urmă merită luaţi la mişto şi eventual merită să li se ia banii.

Zilele trecute s-a tot vorbit despre o cretină cu pretenţii de divă cum că a fost înşelată de către nu ştiu care vrăjitoare, ghicitoare, bocitoare, sau cum mama lor s-or numi creaturile astea sinistre. Cică proasta ar fi dat o grămadă de bani (un tabloid zicea că o sută de mii de euro) pentru un ritual care a constat în punerea pe corpul ei a şapte broaşte şi un şarpe. Trebuie să fii foarte cretin încât să crezi că dacă îţi pui pe tine nişte vietăţi oribile o să scapi de blesteme. Şi trebuie să fii şi mai cretin să te plângi la televizor că ţi s-a întâmplat asta.

Acum nu ne doare pe noi în cot de banii omului, că până la urmă fiecare face ce vrea cu ei. Dacă o cretină alege să dea banii ăştia unor animale cu basma în cap şi cu pământ sub unghii, care nu ştiu ce înseamnă cuvântul impozit, e treaba ei. Dar nu pot să nu mă gândesc ce ar putea face cu o sută de mii de euro un copil care are nevoie de o operaţie urgentă, de exemplu. E cinică şi nedreaptă viaţa: dacă avem un om care are nevoie reală de bani şi un om care doar crede că are nevoie de bani, ghiciţi care dispune de bani! Ăla care de fapt nu are nevoie de ei.

Nu trebuie să fii foarte isteţ încât să-ţi dai seama că în realitate nu există vrăjitoare, farmece şi ghicit în boabe de orez. Celebra vorbă „Ghiceşte-mi şi mie numerele la LOTO!” rămâne valabilă mereu, dar unii nu vor să-şi revină din manelism. Merită jefuiţi până la ultimul ban.

Reclame

One response to “Farmece şi vrăjitorii

  1. Imi aduc aminte ca am intrebat-o odata (prin clasa a III-a , cred) pe profa de religie „Da’ de ce unii oameni au totul si altii nu au nimic ? ” Mi-a raspuns „pentru ca cei care au mai mult sa dea si celorlalti „. :))Tot nedumerita am ramas !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s