Religie, politică şi fotbal

Despre vreo patru lucruri nu mai vreau să ajung să vorbesc cu nimeni. În titlu am spus doar trei, dar aş mai fi putut pune şi câinii vagabonzi. De fiecare dată când aceste subiecte sunt deschise, parcă nu se mai termină. Nu se mai termină din cauza contrazicerilor idioate şi prostiei crâncene.

Românii se pricep bine la orice domeniu, aşa că se întrec în discuţii proaste şi neargumentate. Vorbesc din auzite, cu mândrie şi cu mulţumirea că au avut o părere, de cele mai multe ori fiind o părere abjectă. Şcoala românească ne-a învăţat prost: ne-a spus că trebuie să avem păreri pe care să ni le susţinem, dar nu ne-a învăţat că dacă nu avem argumente clare mai bine stăm în banca noastră şi ascultăm de la alţii, făcându-ne o părere cât mai apropiată de adevăr. Aşa că oamenii se contrazic pe subiecte pe care nu le pot aborda, ajungând, din prostie, la nervi şi mai apoi la ceartă.

În cele trei zile de proteste, am asistat la zeci sau sute de comentarii şi păreri despre politică, pe stradă, pe bloguri, pe Facebook şi la televizor. Toată lumea îşi dă cu părerea despre un subiect pe care nu îl cunoaşte. Brusc, toţi oamenii cu vârsta cuprinsă între 20 şi 25 de ani se pricep la politică. Ei, săracii, nici nu erau în clasele primare dar cunosc perfect subiectul revoluţiei din ’89. Acum au păreri despre protestele din Bucureşti. Sunt aceşti atotştiutori ai oricărui subiect, care nu pot să se împace cu ideea că trebuie să taci şi eventual să asculţi când nu ştii ceva.

În cele trei zile care au trecut, eu am observat câteva lucruri:

  • Nişte oameni au protestat absolut drept şi corect împotriva guvernului, fără scandal, fără violenţă, doar cu scandări şi mesaje.
  • Jandarmii au reuşit să creeze un scandal general pe străzi dintr-un protest liniştit, pentru că aşa ştiu ei să îşi facă datoria.
  • Animalele de pe stadioane şi golanii de cartier au simţit miros de revoltă pe străzi, aşa că au ieşit să o pună de-o bătaie cu jandarmeria. Campionatul de fotbal din România e în pauză, meciuri nu sunt, acasă e plictiseală, au ieşit şi băieţii la un scandal.
  • Idioţii de pe Facebook se întrec în prostie şi în schimburi de replici dure pentru nimic. Mă uit şi mă amuz cum ştiu ei totul dar de fapt nu ştiu nimic.

sursă foto: mediafax.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s