Să facem calcule inepte privind votul!

Unii fac calcule inepte, întrebându-se unde au dispărut cei încă trei milioane de votanţi anti-Băsescu. Adică de ce au votat cu USL-ul, duminică, doar atâţia oameni, când la referendum au fost mult mai mulţi? Ei nu iau în calcul un singur lucru: înţelegerea motivului pentru care se votează. Pentru că, e clar, când a fost referendum, întrebarea a fost simplă: Vrei să rămână în funcţie actualul preşedinte, sau nu?

Duminică a fost ceva mult mai complex, oricât de simplu li s-ar părea unora. Foarte mulţi oameni nu ştiu pentru ce s-a votat. Lumea nu ştie clar ce înseamnă USL, ARD, UDMR, deputaţi, senatori, aşa că mulţi au stat acasă, convinşi că nu e important ce se întâmplă. E drept, mulţi aveau posibilitatea să-şi mişte degetele leneşe, să dea măcar un search pe Google şi să citească două paragrafe din care ar fi înţeles pentru ce s-a votat şi cu cine ar fi putut să voteze.

Dar e mai uşor să dai link-uri pe Facebook şi să te plângi că ţara e de căcat şi de-aia nu ai tu unde să lucrezi. Tu, acest geniu neînţeles şi acest om special, pe care nu l-a descoperit nimeni încă.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s