Viţa de Vie acustic – artă şi ignoraţă

La muzică, la fotbal şi la politică ne pricepem toţi. Hai să analizăm şi să ne dăm cu părerea! E loc pentru toţi criticii de nimic!

Se întâmplă că Viţa de Vie are un proiect acustic, de o bună perioadă de timp. Proiect care constă în turneul acustic plus albumul acustic, care va apărea vineri, 5 aprilie, cu ziarul Gazeta Sporturilor, şi pe care îl va lansa luni, 8 aprilie, la Teatrul Naţional Bucureşti.

Se mai întâmplă că există mulţi oameni încuiaţi şi cu spirit critic de cea mai joasă speţă. Când credeam că au dispărut din peisaj oamenii ăia încuiaţi, care ascultă două trupe de metal şi pentru care tot restul muzicii este un rahat, iată că am dat din nou de ei. Şi sunt răi, şi critică, şi sunt deţinătorii adevărului absolut, şi ceilalţi sunt nişte proşti. Îi poftesc să meargă la concerte la care nu se plăteşte intrare şi să înjure trupele de pe scenă că nu cântă rock, sau să vină în cluburi şi să-şi toarne bere în cap, că weekendul trecut am dat peste două specimene care exact aşa au făcut. Datul cu părerea pe net, de către toţi idioţii pământului, e la ordinea zilei.

S-a mai întâmplat că Viţa de Vie a facut şi un clip pentru piesa „Basul şi cu toba mare” varianta acustică. Clipul se găseşte mai jos:

Şi au apărut, brusc, oamenii care se pricep la tot; care n-au mai ascultat Vita de Vie de la ultimul festival de bere ieftină la care au participat, unde i-au auzit mai mult beţi decât treji, şi care au început să arunce păreri în stânga şi în dreapta: ba că VDV nu mai cântă rock, ba că au scos videoclip cu una care se fâţâie, ba că, ba că…

Unii critică legătura dintre videoclip şi melodie. Păi melodia aia, adusă sub formă de un uşor jazz, merge perfect cu o fată care „se fâţâie lasciv” pe acolo. Sunt scene sexy, cu o fată care fumează, îşi bea cafeaua, după care merge şi execută, culmea, la bară, senzual, nişte dansuri pentru care, apropo, a fost foarte apreciată la un mare concurs TV şi chiar a trecut mai departe. Din câte ştiu eu, fata a şocat la „Românii au talent” prin abilităţile ei, trecând clar mai sus de stadiul de „dansatoare la bară”.

Alţi critici de internet observă „fin” că Viţa de Vie „suge” pentru că „s-a dat pe acustic”. E simplu, o sugeţi voi aiurea, pentru că Viţa de Vie a fost mereu o trupă de rock alternativ, iar acum s-a întâmplat că au orchestrat nişte piese, făcându-le acustice şi aducându-le într-o formă originală, combinând jazz-ul cu muzica acustică. Dacă pentru tine muzica este reprezentată doar de părţile de chitară electrică, îmi pare rău să-ţi spun: înseamnă că eşti încuiat.

Mai sunt unii „căpitanii observaţie” care s-au trezit să ne spună, după 14 ani de când există melodia „Basul şi cu toba mare” că versul „La orice discotecă care […]” este cacofonie. Să muriţi voi? Serios? Sigur n-au pus ăştia versul la mişto? Sigur prindeţi pule în gură mai bine decât prindeţi ironii, criticii curului care sunteţi.

Criticii curului nici nu ştiau că VDV susţine de ceva timp o serie de concerte acustice şi nici că va scoate album acustic, dar au văzut/auzit melodia/videoclipul şi s-au grăbit să arunce părerea precum oligofrenii. Ce să spun, dansează o fată la bară într-un clip, hai să înjurăm trupa, melodia şi clipul şi să ne turnăm bere în cap, de ciudă că în clip nu apar doi pletoşi slinoşi care să bea bere şi să râgâie.

Da, ştiu, e mişto metal-ul, dar asta nu înseamnă că nu pot accepta alte stiluri, mai ales că ce a făcut VDV mi se pare artă. Albumul acustic, care conţine 13 piese orchestrate senzaţional, se poate asculta gratis pe Zonga.ro, AICI. Ne vedem la lansare!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s