Cronica unei ţigănii

Ţigănie = faptă, comportare urâtă; balamuc, gălăgie, hărmălaie, huiet, larmă, scandal, tămbălău, tărăboi, tevatură, tumult, vacarm, vuiet, zarvă, zgomot.

Noi nu avem fotbal în România pentru că suntem inculţi şi prost-crescuţi. Fotbaliştii noştri sunt manelişti, analfabeţi şi figuranţi. Suporterii echipelor la care evoluează aceştia sunt un pic mai rău decât ei. Sigur că există excepţii, dar sunt prea puţine, aşa că îmi permit să vorbesc la general.

Nu poţi să ai fotbal într-o ţară în care oamenii implicaţi în acest fenomen sunt indisciplinaţi, cu probleme psihice, aroganţi, figuranţi şi lista poate continua. Oamenii de acest gen, când erau la şcoală, rămâneau repetenţi din cauza „calităţilor” de mai sus. Astăzi sunt repetenţi la materia „fotbal”. Putem să spunem că avem un sport de repetenţi: fotbalul. Repetenţii fiind, după cum am spus, oamenii implicaţi în fotbal, de la suporteri până la conducătorii de cluburi.

Rapid – Steaua a fost un meci urât, fără faze de poartă, fară driblinguri spectaculoase, fără pase legate şi fără fairplay. Una peste alta, suporterii rapidişti s-au comportat ca nişte huligani, încercând să lovească un jucător, care voia să bată un simplu aut, aruncând spre acesta cu diferite obiecte din tribună. Este incredibil câtă ură pot avea unii oameni, fără niciun motiv clar. Să urăşti în asemenea hal o echipă cu care nici nu te baţi la titlu şi nici la retrogradare, într-un meci fără miză, este treabă de oameni cu grave probleme psihice.

Jucătorul Chiricheş a fost lovit cu un obiect din tribună, antrenorul Reghecampf a fost făcut fleaşcă tot din tribună, pe teren au zburat scaune şi obiecte din aceeaşi tribună. Frustrări transformate în violenţă, într-un meci prost şi fără miză. După toate acestea, rapidiştii din conducere împreună cu jucătorii au declarat că suporterii lor au fost minunaţi, că echipa a făcut un meci foarte bun şi că Steaua a avut noroc că a egalat.

Pentru prima dată sunt de acord cu declaraţiile lui Becali cum că meciul ar fi trebuit oprit şi câştigat de Steaua cu scorul de 3-0. Nimic nu era mai potrivit decât o lecţie pentru toată lumea, mai ales că meciul nu avea miză. Şi nu spun asta pentru că oarecum ţin cu Steaua, ba din contră, am şi pariat pe scor egal. Nu o să înţeleg niciodată ultraşii care merg la meci să stea cu spatele la ce se întâmplă în teren, să strige şi să se bată pentru nimic. Fotbalul nu cred că este despre bătaie. Bineînţeles, în România e cam DOAR despre bătaie, declaraţii, interviuri şi analize.

Bourceanu s-a comportat ca un adevărat căpitan şi a încercat să oprească toată această ţigănie, iar despre asta a zis Tolontan bine AICI.

Sursă foto: romanialibera.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s