Să ne închinăm la pietre!

Dacă eram oligofren, mă ghidam după spusele alor mei şi celor din jur şi îmi dedicam viaţa pietrelor, icoanelor şi personajelor imaginare din cărţile cu „basme sfinte”. Norocul meu că nu sunt chiar atât de oligofren şi câteodată mai încerc să şi filtrez informaţia şi să o analizez. Nu sunt deloc un tip religios şi nu respect niciodată tradiţiile cu care lumea exagerează chiar şi în anul 2013.

Totuşi, nu încerc niciodată să conving pe cineva că e bine ce fac eu. Spun doar că în tot ce ţine de religie există lucruri care se bat cap în cap şi care nu pot demonstra nimic cu privire la aceasta. „Crede şi nu cerceta” e pentru oameni reduşi mintal, pe care îi convingi de un anumit lucru cu orice expresie dintr-o carte arhicunoscută. Un om care vrea să fie bun este pur şi simplu bun, fără să respecte tradiţii fără sens. Divinitatea, dacă există, probabil că va aprecia faptul că un om este bun şi dacă acesta nu va face mătănii şi nu va bate cruci în faţa bisericii.

http://www.stirileprotv.ro/lbin/video_embed.php?media_id=61313013&section=2&video_section_id=

Mi se pare de o înapoiere enervantă faptul că oamenii blochează străzi şi se calcă în picioare pentru a pupa moaşte sau a se închina la nu ştiu care morminte de sfinţi şi preoţi. Cică în Botoşani, de vreo 50 de ani, exista un mormânt în care oamenii credeau că se află nouă preoţi făcători de minuni. Şi se închinau ca oile acolo, aprindeau lumânări şi ziceau rugăciuni când de fapt mormântul era gol.

Mai enervant este faptul că după ce au aflat oamenii că s-au închinat la pietre degeaba, ei cică vor păstra tradiţia în continuare. Probabil că acei oameni votează de fiecare dată. Cu Dumnezeu înainte!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s