Original cu munca altuia

Dacă îţi asumi un lucru făcut de altcineva, ca şi cum l-ai fi făcut tu, pentru ca lumea să te aprecieze, atunci meriţi să fii desconsiderat.

Mi s-a întâmplat de nenumărate ori să aud la cineva o glumă, mirându-mă că mintea lui a putut să creeze ceva amuzant, ca mai apoi să aud gluma în nu ştiu care melodie, sau film, sau orice. De obicei îmi vine să sun persoana în cauză, să-i spun cât de banală e şi cum nu ar putea să zică ceva amuzant şi original nici dacă s-ar chinui ani întregi. Dar mă calmez repede, am puterea asta.

Acelaşi lucru se întâmplă şi cu citatele celebre din oameni celebri sau cu ideile acestora. Vede melteanul un citat interesant şi la prima bere pe care o bea cu cetăţenii, sau la prima discuţe cu iz filozofic, o trânteşte ca şi cum el ar fi gândit-o şi slobozit-o fix în acel moment. Şi te gândeşti, bă, e chiar bine ce a zis ăsta, cu toate că a zis-o cam stângaci! Dar el e destul de prost în general, aşa că e destul de ciudat. Melteanul, euforic, se bucură de aprecieri, aşa că nu mai are rost să ne amintească de unde a învăţat lucrul respectiv.

Aşa se întâmplă şi cu chestiile de pe net: poze, videoclipuri, citate, replici din filme şi multe altele. Le ia ţăranul şi le prezintă ca şi cum ar fi ale lui, bucurându-se de aprecieri. Nu o să citeze sursa niciodată, pentru că nu ar mai părea chiar atât de interesant şi oricum nu-l interesează cine a creat lucrul respectiv, important e că a ajuns la el. Decât original cu munca altuia, mai bine banal sau mediocru cu munca ta.

Anunțuri

One response to “Original cu munca altuia

  1. Normal că nu spune sursa că doar nu reține numele autorului. Să zici mersi că a reținut ideea. Cel puțin de-ar crede în ideile respective.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s