„Plagiatul” Loredanei

Zilele astea s-a tot făcut tam-tam cu o melodie, imn al stațiunii Mamaia, cântată de Loredana Groza împreună cu alți cântăreți de muzică făcută pentru radio. Nu spun nici numele așa-zisului imn, nici numele băieților, pentru că nu sunt importante și pentru că eu nu promovez așa ceva. De menționat că Radu Mazăre apare în videoclip, că doar e vorba de stațiunea lui.

Melodia respectivă a primit pe YouTube numai comentarii și voturi negative, fapt pentru care s-au scos dreptul de a comenta și dreptul de a vota pozitiv sau negativ melodia. Melodiile penibile e clar că, la fel ca și cele foarte bune, reușesc să fie foarte populare și să strângă un număr impresionant de vizuzlizări, lucru logic, pentru că lumea e curioasă să vadă penibilul. Deranjant este faptul că vor să vadă penibilul de mai multe ori, poate pentru că le place.

S-a constatat apoi că melodia ar fi plagiat după nu știu care melodie croată, imn al bețivilor în țara respectivă. Oamenii au început să vorbească despre asta, să-și trimită link-uri între ei cu cele două melodii, pentru confruntare, și să arate cât de tari sunt ei că au observat asta de pe nu știu care site (nici măcar n-au descoperit ei singuri). Până aici, câștig pentru melodie, pentru că lumea a vorbit despre ea, a ascultat-o de nenumărate ori pentru confruntare și pentru că s-a mers pe ideea „cât de bine mă simt că am aflat că o melodie care nu mă interesează este un plagiat”.

A venit apoi Loredana și a dat peste nas atotștiutorilor, spunând că îl cunoaște pe omul care a compus piesa și că acesta pur și simplu i-a dat-o ei. Vâlvă și scandal pentru nimic. Lumea a pierdut timpul și a promovat o melodie proastă, iar melodia va ajunge hit. Aveți felicitările mele pentru faptul că vă interesează după cine sunt plagiate melodiie proaste și pentru faptul că promovați indirect toate mizeriile!

Exact același lucru se întâmplă cu știrile din ziarele de scandal, exact așa se întâmplă cu toate curvele împuțite care apar la TV, așa se întâmplă cu toate melodiile proaste de la posturile de radio și așa se întâmplă cu toată mizeria ajunsă să fie divinizată. Ele există pentru că voi vorbiți despre ele și pentru că vă interesează în mod special să spuneți și altora despre asta. Radu Mazăre are 1-0. El și mulți alții. Și toți împotriva voastră.

Reclame

3 responses to “„Plagiatul” Loredanei

 1. stii ce? asta ne e nivelul intelectual, n-are rost sa te mai superi. din aceasta cauza si nu din alata am intrat intr-un cerc vicios al prostirii nationale: IQ scazut+lipsa de perspectiva au dus la vizionarea emisiunilor TV de proasta calitate = rating = producere si promovare numai de emisiuni proaste = prostire in continuare a populatiei = IQ scazut …
  ma ingrozesc ca asist la un proces concertat de prostire nationala, din care face parte si acea „initiativa legislativa” de marire a vacantei elevilor. ce rezulta de aici? oameni si mai prost pregatiti. acum a venit una care propune ca in loc de corn cu lapte sa se dea elevilor o masa intreaga (nu conteaza prin ce mijloace). prosti si bine hraniti, ca sa fie buni de munca.

  eu cred ca nu prea se mai poate face nimic, suntem la cheremul unora care au interese clare si nu prea bune cu noi.

 2. Se știe clar că nu există publicitate negativă. Atâta timp cât se vorbește despre un lucru, acel lucru există, trăiește. Cel mai bine ar fi să ignori penibilul până dispare, dar sunt foarte puțini cei care fac asta. După cum spunea și Cristina mai sus, este un cerc vicios, presa asta promovează pentru că asta e cere, iar lumea asta ascultă, privește pentru că asta se promovează.

 3. @cristina: Latru si eu pe unde pot ca poate mai aud si altii si li se pare ca e bine ce zic eu. Stiu, sunt optimist, dar daca se aprinde beculetul macar la cativa oameni si aia mai reusesc sa convinga alti doi-trei, tot e bine.

  Da, ai dreptate, nu prea se mai poate face nimic, dar o sa fiu anti-chestii din-astea macar sa ma impac cu mine. Plus ca nu ma doare gura (sau degetele) sa injur prostia. E o placere chiar. 😀

  @Glappy: Din pacate cam asa e. Nicio televiziune nu poate ceda deodata si sa inceapa sa nu mai promoveze non-valori, ar fi un risc prea mare. Si sa cada de comun acord toti e ceva imposibil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s