Patru feluri de pietoni dobitoci

Fiecare dintre noi are meciuri zilnice cu „bunul simț”. L-am pus între ghilimele (pe el, pe bun-simț), ca pe ceva metaforic, oricum asta a ajuns să fie. Ziceam că avem meciuri zilnice cu el, și unii dintre noi și-o cam iau, la scor mare.

Am o problemă cu anumiți oameni de pe stradă care pur și simplu nu se pot adapta la cele câteva reguli nescrise pe care ar fi frumos să le respectăm, atât pentru binele și confortul nostru cât și al celorlalți participanți la „mers pe stradă”. Îmi vin în minte, foarte rapid, patru feluri de dobitoci care au impresia că numai ei merg pe stradă:

1. Tipul „să vedem pe unde treci acum, fraiere”

Dobitocii din categoria de mai sus, când merg pe un trotuar/spațiu îngust, prin care au loc maximum două persoane, se vor plasa exact pe mijlocul drumului, mergând foarte încet, astfel încât nimeni nu îi va putea depăși. Du-te dracului și așteaptă, mă doare în cot că te grăbești! De obicei oamenii bătrâni fac asta cel mai des, dar nu numai ei.

2. Tipul „plouă, hai să ne panicăm!”

Dobitocii din această categorie, foarte mulți la număr, au ca fobie ploaia. Ploaia este cea mai mare frică a lor și vor face orice astfel încât să scape de ea cât mai repede. Dacă îi va prinde ploaia în intersecție, aceștia își vor pune deasupra capului orice vor găsi la îndemână, vor alerga și se vor arunca în față, cu capul înainte. Faptul că vor intra în alți oameni sau că se vor arunca în fața unei mașini nu va mai reprezenta niciun pericol. Ploaia este factorul cel mai important de eliminat, chiar și cu prețul vieții. Din această categorie fac parte de obicei tinerii, care au mintea limpede, cică!

3. Tipul „nu contează că ieșiți, eu intru!”

Acești dobitoci, la oprirea metroului în stație și implicit deschiderea ușilor, se vor arunca în interiorul trenului înainte ca oamenii să coboare, eventual dând și coate, de furie că nu au loc. Aici prostia nu are vârstă, așa că ne vom lovi de oameni de toate vârstele care să fie nerăbdători.

4. Tipul „scara rulantă e doar a mea”

Dobitocii de pe scara rulantă sunt întâlniți de atâtea ori încât ne-am și obișnuit cu ei. Ar fi chiar ciudat să pășești pe scara rulantă și să vezi un culoar pe partea stângă, care să te îndemne: hai, bă, aleargă, azi nu există nesimțiți! Acești dobitoci se vor așeza pe scara rulantă ori pe partea stângă, blocând culoarul făcut de oamenii simțiți, ori pe mijloc, ca cei de la tipul 1. Nici aici nesimțirea nu are vârstă.

Am o vorbă pentru toți cei care se regăsesc în cele patru tipuri: Scoateți, bă, capul din cur! Folosiți logica și, mai ales, înțelegeți că mai sunt și alți oameni care merg pe stradă și pe care nu e frumos să îi deranjați sau să îi blocați, că nu v-ați luat stradă!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s