De ce nu fac poze la concerte

Oamenii au rămas în urmă chiar dacă tehnologia a evoluat, probabil pentru că au dat de aparatura modernă mult mai târziu decât aceasta a apărut și, precum un copil, sunt nerăbdători să o folosească. Nu spun că e un lucru rău faptul că oamenii nu au posibilitatea să țină pasul cu tehnologia, până la urmă nu toți își permit aparatura de ultimă generație. Dar e penibil să mergi cu căruța prin oraș când există transportul în comun. Așa și cu pozatul și filmatul cu telefonul mobil cu cameră de 1,3 megapixeli la concerte.

1. Nu ai de ce să faci poze la concerte, mai ales dacă le faci cu telefonul mobil. De ce? Păi sunt o grămadă de jurnaliști și fotografi profesioniști care vor pune pozele pe internet imediat după concert. Pozele lor vor fi la o calitate mult mai bună decât ale tale făcute cu râșnița ta, deci nu are rost să te chinui să pozezi de la 50 de metri distanță și să îi deranjezi și pe cei din spatele tău care se chinuie să vadă ceva din concert.

2. Nu ai de ce să filmezi la concerte. Dacă faci asta cu telefonul mobil, cu atât mai rău. De ce? Chiar dacă nu vei găsi pe internet filmări de la concertul respectiv, vei găsi de la altele cu siguranță, la o calitate mult mai bună decât cea a telefonului tău mobil. Știu, e alt concert, dar oamenii ăia fac același lucru și aproape același show. Mi se pare o prostie să te chinui să filmezi părți din concert, să fii atent la cum iese filmarea în loc să te uiți la oamenii de pe scenă, că pentru asta ai venit până la urmă, și să le strici vizibilitatea celor din spate pentru nimic.

Argumentul cu „vreau să am și eu o amintire de la concert” nu mi se pare argument. Amintirea nu trebuie neapărat să iasă din telefonul tău mobil din care nu se înțelege nimic. Și nu cred că se va trezi cineva după zece ani să spună „Hai să mă uit la pozele/filmulețele pe care le-am făcut acum zece ani la concert, nu înțeleg nimic din ele, dar îmi amintesc”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s