Complicarea plăcerilor

Oamenii își complică plăcerile pentru a se arăta speciali în fața celorlalți oameni. Dacă luăm de exemplu muzica – Îi dai omului o melodie, el o ascultă, după care ar trebui să aibă o părere sinceră despre ea. Asta nu se va întâmpla niciodată în realitate, pentru că omul nu se gândește niciodată la cum e melodia ci se gândește la ce ar trebui să zică el despre melodie ca să pară interesant.

E ridicol să asculți o melodie și să te gândești dacă să îți placă sau nu. Omul normal ar trebui să își scoată capul din cur și să filtreze informația. Să se gândească la ce simte și să aibă o părere sinceră, rațională și argumentată, nicidecum influențată de „Ce or zice ceilalți dacă am părerea asta?”

Dacă ai o părere despre ceva, păstreaz-o și explic-o! E oribil să zici ce vor oamenii să audă, doar de dragul de a le face pe plac. Înseamnă că nu ești stăpân pe ceea ce crezi, că nu ai opinii proprii și că te dai după cum bate vântul ca să pari popular.

One response to “Complicarea plăcerilor

  1. Românii (și vorbesc de români pentru că nu știu cum gândesc alții), nu sunt în stare să aprecieze o părere sinceră, le place să fie mințiți frumos. Dacă nu-ți place ceva și îi spui că nu ți-a plăcut și vi cu argumente, va spune că ai ceva personal cu el. Pentru a scăpa de acea situație, preferi să-l minți.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s