Cine sunt înțelepții?

Voi ați observat că oamenii care se cred înțelepți spun pe gură cele mai mari clișee din lume? Culmea e că unii îi apreciază pentru asta, ba chiar îi consideră înțelepți.

Dacă spui lucruri evidente și banale cu o atitudine superioară și sigur pe tine, brusc devii înțelept. Idioții nu au capacitatea de a filtra informația și de a analiza ce ai spus și cum te-ai comportat. Dacă ești și mai în vârstă decât ceilalți, brusc ești Dumnezeu pe pământ, iar dacă ești și căsătorit, ăla ești. Dacă mai ai și copil, ești trecut prin toate, oamenii îți pot cere sfaturi. În realitate poate ți s-a rupt prezervativul.

Exact cum decide lumea că o melodie este frumoasă doar pentru că apare la televizor și se aude la radio de multe ori, exact așa decide că oamenii care au supraviețuit până la o vârstă și li s-a rupt prezervativul sunt înțelepți. Și e plină lumea de înțelepți și îmi vine să vomit cu poftă, din stomac, dar mai ales din suflet.

Lumea are nevoie de limitați cu care să se identifice, din cauza asta nu poți să spui ceva ieșit din tipar și să fii și apreciat. Dacă ieși din tipar, ești extremist, ești puști cordit, nu știi ce inseamnă viața, chiar dacă tu zici bine ce zici, cu argumente și cu logică. Câteodată, soluția cred că e să fii un bun ipocrit. Un bun ipocrit e ăla care se coboară la nivelul proștilor, spune clișee de față cu ei, îi face să se simtă speciali, le dă dreptate, iar mai apoi râde de ei cu oamenii normali.

Să fii un bun ipocrit cred că e mai sănătos decât să fii un așa-zis înțelept.

Anunțuri

One response to “Cine sunt înțelepții?

  1. Pingback: Emoția vinde și manipulează | snapto.eu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s